lördag 30 januari 2010

Ännu mer snö

Här har snöat hela dan trots att dom på vädret sa att det inget skulle komma här, men det är väl s.k vättersnö. Hade besök av yngsta sonen förrut och där han bor, mellan Hjo o Skövde sken solen - ganska surt..

Livet här på landet går annars sin vanliga lunk med lagårdsbestyr o köksbestyr ibland kallar jag oss för "värdshuset" för våra kära barn kommer ofta på besök, inte för att vi inte tycker om det, tvärtom, men det gäller att ladda kylen.
Denna helgen är P och A här då deras föräldrar jobbar. Dom är dock så stora nu och nästan självgående. Lite mysigt är det också med stora barnbarn, inte bara mys med småttingar, dom stora uppskattar också sånt.

I lagårn finns det nu fem kalvar, det kunde dock bara varit fyra för i veckan som gått upptäckte vi att en kalv bara låg och flämtade, det blev stor räddningsaktion, mjölka en mycket stinn ko mamma och mata kalv med nappflaska. Tur att min "gubbe" blivit så bra på att handmjölka annars hade det nog gått åt skogen. Kossan och kalven fick komma in i värmen i lagårn, där är det rätt fullt innan men det var bara att bereda plats. Dom är inne ännu fast nu äter kalven själv - mycket skönt.

Själv håller jag på att måla om vår hall, började där lite smått för ett år sen då vi gjorde om i matrummet, men tyvärr gick luften ur mej då, det är ju så himla mycket att göra när det blir vår - sommar.
Om jag får säga det själv blir det väldigt fint ett riktigt lyft, när vi plockade ner från väggarna såg vi hur skitigt det blivit och undra på det med alla hundar som kommit in där och ruskat av sej smutsen.
Tyvärr blir det inte riktigt klart nu heller för vi måste byta ytterdörr och det gör man knappast när det är vinter. Ska iallafall åka och köpa vad vi ska ha så det finns hemma. Vi ska även lägga in nytt golv efter nästan 20 års slitage är det rätt behövligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar