lördag 31 januari 2009

Idag skiner solen

Efter regn kommer solsken eller hur är det nu man säger

Har fått pannan lagad tack ock lov, hoppas nu bara det håller tills våren. Då ska det grävas ner kulvert och sättas in en ny panna. Tur att F är så klurig och kan svetsa, framförallt att han inte ger upp när det bara jäklas.

Det var trots allt inte bara strul igår, det föddes en ny liten tjur också, igår kväll fick Rosa äntligen sin kalv, så hon längtat när dom andra kalvat. Hade hon kunnat tjuva en hade hon säket gjort det.

fredag 30 januari 2009

När allt hände som inte får hända

UCH och FY eller vad man nu ska säga. Värmepannan gick sönder i går, roligare kan man ha, kallt och eländigt och inget varmvatten. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl i går kväll men tills idag har jag töat upp iallafall nästan. F jobbar för högtryck för att fixa någon lösning, han o W höll på hela kvällen igår och nu hela den här dan också, så jobblösa blir vi inte här på den här gården iallafall. Men nu har han svetsat o grejat så det gäller att hålla alla tummar som finns att det håller. Har även försökt ragga efter en beg. panna. I normala fall hade det blivit en ny men vi är mitt uppe i planeringen av ett nytt pannsystem med kulvert till båda husen, så det här var verkligen ett slag under bältet.

Vad kunde passa bättre än att jag var på kurs igår, KRIS o KRISHANTERING.

I dag har jag farit runt som en skållad råtta, till Jkpg o Jula-element, JET-bensin, MAXI-mat, hämta J och sen trodde jag att det var hem vi skulle MEN ICKE SA NICKE jag fick vända i Habo o fara till Rinkaby rör och handla rördelar.
Inte nog med det när vi kom hem skulle jag laga lunch för vi var verkligen skithungriga men då fanns det inget vatten......
Det är verkligen lagen om alltings jävlighet eller ....
Till slut blev det iallafall mat, sen kändes livet mycket bättre.

Har även mitt i den här röran haft kaffegäster, yngste sonen, barnbarnet och svärdotter, det var ett litet avbrott som nog jag behövde.

Ikväll har vi blivit bjudna på kvällsmat till E o R, ska bli skönt att få lämna slagfältet en stund.

måndag 26 januari 2009

På promenad med kameran

Is på bäcken




Is på dammen

Måndag igen redan v 5.




Har sålt första prylen på tradera, inte illa för att vara mej, har iallafall fått blodad tand så ny har jag lagt upp fler grejer till försäljning.




Har varit ute o fotat lite också, trots gråväder. Det rorlar i bäcken iallafall under isen.




Igår var det party här, tuppervare, alla jag bjudit kom det har nog aldrig hänt förrut, kanske var det för att det inte är så vanligt med "plastparty" nu som det var en period.

lördag 24 januari 2009

En pärs vid datorn


Is nere vid Vättern
Äntligen blev det en bild, fy vad det tjurar till sej ibland, datorn och jag är inte alls kompisar....


Lördag kväll redan, vart tar tiden vägen.



Har bakat frallor o muffins idag-gott. Ska användas på ett party här imorgon, det ska bli kul, länge sen jag hade något sådant.



Dagarna som gått sen jag skrev sist har jag jobbat ett dygnspass i JKPG, skönt att få åka hem därifrån, jag gillar jobbet men inte stan, skulle aldrig kunna bo i en stad så som J gör men hon trivs och det är ju huvudsaken.



Under tiden föddes nästa kalv. Nu är det nästan tjurfarm här för dom fyra sista har varit pojkar. Nu hoppas vi på en eller fler kvigor, hade tänkt att förnya beståndet.

Jippi jag har fått ett bud på det jag lagt ut på Tradera till försäljning, det är mina första grejer som förhoppningsvis blir sålda.

torsdag 22 januari 2009

morgon igen !!!!!

Torsdag morgon, klatchigt grått utanför fönstret.
Idag ska jag jobba hos min mellandotter som pers.ass. det gör jag var tredje torsdag - fredag så det blir ett långpass. Hon badar först så det är dit jag snart ska bege mej, sen blir det A6, det är rutin numera.
Igår kväll var jag det personalmöte hos henne, eftersom jag är arbetsledare. Vi avhandlade semester även om det känns långt borta men det gäller att planera för att allt ska gå ihop.

På djurfronten intet nytt, tror jag inte iallafall, sonen har gjort det jobbet nu på morgonen.

onsdag 21 januari 2009

Lite bilder på hus, djur o natur

Kid med sin kalv












Huset där vi bor


Redan onsdag, har suttit vid datorn o sagt en massa ful ord, det är inte lätt att redigera bilder men skam den som ger sej. Det blev lite trots allt så håll till godo.

Igår blev det två halsband till mej, har blivit inspirerad av E som gör så fina smycken.

Nu är det snart lunch så spisen väntar.




måndag 19 januari 2009

måndag

I dag har det varit lungt på djurfronten, tur att det inte blir nya bebisar varje dag, det blir trångt då. En kossa har fått gå ut med sin kalv och genast började dom leka, bara några dagar gamla, det är fantastiskt vilka pigga avkommor.

Jag har varit på städfronten i dag också, ett skåp o några lådor i köket blev det.
En promenad efter lunch blev det också, såg en hel flock hjortar.

E och tjejerna kom på em. E ska slipa på en gammal säng, förresten två, en till varje tös. Det är två gamla sänger som stod här i huset när vi flyttade hit. Höga gavlar och utdragbara, dom ska bli vita, blir nog fint, kul att någon tar sej an dom jag tycker dom var för fina för att kastas.

W o jag varit barnpigor i kväll hos övan nända barn, E var på ett möte o R jobbar.

söndag 18 januari 2009


Söndagsnöje hos fam.L, varit och kollat till husbilen. Det var så himla kallt så det blev inga vårkänslor där inte, allt stod rätt till iallafall, tidigare i vinter var det inbrott, dock inte i vår bil men i 2 husvagnar.

Ny kalv i morse också, nr 39 har fått en tjurkalv, 4:e kalven i år, kommer inte ihåg vad kossan heter just nu.

Dotter, måg o 2 barnbarn här på middag förrut, kallops, det gillar dom.

Yngste sonen kommer nog senare på våfflor. Här är lite av ett matställe men ok det är kul när dom kommer.

W, Eddie o jag var ute på en liten isig promenad, det blev inte så långt.

Har suttit och pillat me foto, ska pröva om det blev bra här nu.
Bilden är min tovade mössa som A har fått, visst blev den fin.

lördag 17 januari 2009

Rapport från landet

Idag har vi fått tredje kalven, Kid har kalvat, en tjurpojke. W o F är i skogen idag igen rätt bra för det är fruset ute och inget blir sönderkört, kan vara lite känsligt.
Jag bara städar känns det som, men nu är det färdigt för denna gång.
Eddie o jag har varit ute på vår vanliga promenad, har kollat efter djurspår men det var inga nya. eddie nosar reda på spåren. Det var kallt ute-blåser ganska mycket så nu har jag fått rosor på kinderna.
I em ska vi till yngsta sonen m. familj på middag, skönt då slipper jag laga mat. egentligen tycker jag det är ok men ibland är det skönt att slippa.
Jaha det var det första skrivna på min blogg, känns lite ovant att skriva såhär trots att jag skrivit dagbok i massa år.