lördag 10 april 2010

Släktkalas o nya hönor


Middagssteken puttrar i grytan, idag kommer nämligen mina svägerskor med respektive, måste ju nästan bjuda på nötkött av egna djur då, och till det morötter, ärtor o potatis, allt kommer från gården utom potatisen. Skulle gärna vilja ha egna det också men tyvärr orkar jag inte hålla på med det num. mycket jobb med att sortera o sånt tråkigt. Det är ju inte bara när dom ska upp ur jorden det krävs jobb.
Har ringt för att köpa nya höns också, snubben som hade dom var på jobbet men jag hoppas han ringer tillbaks. Dom gamla värper inte så bra längre så det är väl bäst att passa på när ngn säljer, det var blomme o brun leghorn han hade. Vägrar släppa in hybridhönor i hönshuset dom är aggresiva o tråkiga, tyvärr är dom bara avlade att värpa en massa en kort period.Jag tycker att djuren på vår gård ska vara lite sällskapliga och inte bara gå här för att producera.
Har skickat E och småtjejerna till Smedbyn, J är hemma hos oss den här helgen, det är mest hon som jobbar där o har öppet, men när hon är hemma här känns det lite jobbigt att åka dit för ngra timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar