onsdag 15 september 2010

Höstresa




Bilderna är från Hantvekshuset, äpplena är nog en vidapel och bilden från vägen vi åkte..


Helgen som varit har vi rastat husbilen igen, på fredagen var vi på Husbil o Husvagnsmässan på Elmia ihop med hur mycket folk som helst. Jag var på shopphumör - köpte ny symaskin.. nya ledlampor och en Omnia ugn som går att laga mat i ovanpå gasolspisen. Det enda jag saknar i bilen är nämligen en ugn..






Vi åkte till Gränna efter mässan, stod på Ställplatsen nere vid hamnen - helt ok 80:- för ett dygn.



På lördan var vi på kyrkogården med lite blommor, Ws föräldrar ligger begravda där, sen cyklade vi till Elbe plant och stiftade bekantskap med ett mobilt musteri - en himla smart grej, man lämnar in äpplen och får (köper) must i utbyte. Köpte en 5 l baginbox, som lådvin, jättegott och smart, står sej 3 mån när den är öppnad och så gammal lär den inte bli här. Funderar på att åka dit med äpplen - finns ju massor men tyvärr är det mask i nästan alla, men till must duger dom.






Efter det åkte vi vidare på turistvägen till Motala via Omberg - en ny upptäckt, en så vacker väg upp på berget och runt via västersidan - vi kom ut i Borghamn.



Väl däruppe fanns en hantverksbutik - helt i min stil Hantverkshuset Drottning Omma. Där fanns ull, skinn, garn coh en hel del välhantverkade produkter - kul bekanskap, dit får det bli fler ggr.






Natten tillbringade vi på en Stellplats i Motala precis vid vattnet, alldeles nybygda toaletter mao fint. 100:- för en natt utan el, 130:- med. På söndagen bar det av hemåt igen via Karlsborg där det blev lunch på Idas Brygga..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar