måndag 30 januari 2012

Minusgrader o Domherrar

Så kom vintern till sist, snö har vi ingen men fruset är det, gör säkert gott åt naturen. Hoppas många fästingar o andra skadedjur fryser ihjäl, låter hårt men vem vill bli full av äckliga kryp som tom bär med sej sjukdommar.
Sitter här o tittar ut över fågelbordet o där är det aktiviteter, många hungriga småfåglar, har sett några domherrar och enligt tradition bär dom med sej snö - o det är precis vad jag inte vill ha, så jag hoppas det är fel..
 Naturens under, ett ekollon som fastnat på taggtråden...
Kalvningarna fortsätter o nu har vi fem små sötingar, igår höll det på att gå illa men med grannens hjälp fick vi till slut en levande kalv. Vi har blivit lite lurade för det har gått på räls länge nu, men man ska aldrig ropa hej - ngt kan gå fel och då behöver kossan hjälp..

tisdag 17 januari 2012

Första kalven

Så är det dax igen med kalningar, imorse möttes Wallis av en nykalvad kossa. Fredrika är först ut i år, en tjurpojke blev det. En förklaring varför kossan heter Fredrika: Sonen heter Fredrik o kossan fick heta likt det för vi jobbade lite extra med henne som nyfödd..
I övrigt lunkar det på här på gården, har kastat ut julen - nja bara julgranen det andra pyntet är förpassat till garderoben för förvaring till nästa jul, känns skönt när det är gjort. Lika "roligt" att plocka bort som fram..
Ljuset börjar återvända och det känns skönt, har börjat ändra timerna åt rätt håll dvs tända lamporna senare på em och släcka tidigare på morgonen.. GÖTT
 En larv upphittad på vägen, troligen en Gräsulv..
Broderat inlägg i bonddebatten, det skulle stått  "sista småbonden" Sytt av mej i går kväll!!

Snön lyser med sin frånvaro och det tycker jag är skönt, dock har vi lite puder och fruset på marken, skönt för djuren för där har varit så skitigt denna vinter. Korna går ju ute året runt viket gör det väldigt geggigt där dom vistas..