måndag 21 februari 2011

Födelsedagskalas

En av alla mina hoyor (porslinsblommor) som finns i våra fönster. Har nog berättat förrut att jag samlar på dom, just den här har en härlig doft när den blommar.
Jag har börjat ge blommorna lite ny jord efter den mörka vintern - välbehövligt när krukan o ytterkrukan är full av rötter, egentligen skulle jag bara ta hand om pelargonior idag men några till hanns med.


I eftermiddag har vi varit och grattat vår gode vän Kurt som fyller 89 i dag, kan inte fatta att denne man är så gammal. Han är väldigt pigg iaf och glad blev han för precenten, starköl....Vi fick smörgåstårta och efter det kaffe o kakor så nu är vi mätta o goa i magen

fredag 18 februari 2011

Fullmåne


Månbild över Vättern, lyckades ta bilden med min trasiga kamera. Hittade även en bild på en liten söting..

Dagen idag började med samtal till vårdcentralen, misstanke om urinvägsinfektion som besannades när jag kom dit, säger bara TVI TVI..
Mår trots allt inte jättedåligt men inte kanon heller, hoppas nu det går över med pillren jag fick, gillar verkligen inte detta o nu när det är så kallt me. Bara att åka bil är pest, blir ju väldigt lätt kall även med rumpvärme..

torsdag 17 februari 2011

Lila

Visst blev det läckert!!!!!!


I dag har jag gjort något väldigt kul, nämligen färgat ull - i lila nyanser. Fattar inte varför jag aldrig gjort det tidigare bara, jag som i hela mitt liv levt med färg o form, målat mycket, sytt, hållit på med lera och garn i alla dess former... men alltså aldrig färgat tidigare på detta sättet, visst har jag gjort lite batik och färgat kläder o sådant... Jag målade mycket på trä en period o då blandades mycket färger o nyanser och jag gillar verkligen detta, så nu när jag var o tittade till ullen blev jag så himla glad shit vad häftigt det blev..

En till bra sak idag, mitt paket från England kom med posten, kamerans batterilucka, det tog inte alls så lång tid.. och rätt ser det ut att vara. Nu gäller det bara att fjäska för älsta sonen så han kan fixa dit den...

onsdag 16 februari 2011

Ny tovat

Ny tovade påsk ägg

Här händer inte så mycket just nu mer än jobb och möten, känns inte så mycket att skriva om..

Har iaf varit och inhandlat dop-precent till lille Konrad som ska döpas den 26 februari i Fridene Kyrka. Ska väl inte tala om här vad som inhandlats..Passade på innan jobbet igår eftermiddag, skulle ändå till A6 för att köpa fikabröd till P-mötet vi hade igår.. Sen har jag jobbat till kl 10, varit och handlat en precent till Knut och så mat till oss.. Nu efter lunchen fick jag paltkoma så nu är det datorn som gäller, måste nog försöka rycka upp mej lite det går inte an att bara sitta..

fredag 11 februari 2011

En snöig o blåsig dag

Äntligen fredag, nåja den är ju snart slut.. Det har varit en väldigt blåsig dag, här har nästan inte gått att öppna ytterdörren, har väl skrivit det förrut men nord-ostlig vind är inte att leka med där vi bor.
Har trotsat vädret och varit i Jönköping för att hämta dottern, det är vår jobbhelg.. Mannen i familjen tillika morfar har varit på dagis i Brandstorp och hämtat 2 små tjejer också. Dom har varit här en stund i em, tyvärr var dom rätt trötta, är ju väldigt tidiga mornar för de små. Ida har svårt att somna på kvällarna så det är väl inte konstigt att iaf hon inte var på topp. Hoppas hon är på bättre humör i morgon för då ska hon fira sin 6 årsdag ihop med oss, mostrar o morbröder mfl..
Här får det snart bli sängen, för morgondagen ska ju innehålla kalas och efter det kommer min kusin med man till oss, ska bli kul att "tjata" lite..

måndag 7 februari 2011

Broderi


I kväll har jag varit på Broderiakademin för första gången - en väldigt trevlig bekantskap, skulle börjat i höstas men var för trött för att ge mej iväg ända till Jönköping för några timmar. Det är ju en bit att åka, 5 mil enkel resa och när höstmörkret kommer gillar jag inte att köra bil, det tar ett tag att vänja sej vid mörker, regn o snö..

Kvällens tema var rött - visste inte vad jag skulle göra så vad jag tog med var en bit svart linne och lite rött tyg, garn och nål o tråd..

Det är olika färgteman varje gång.

Jag har även varit hos frissan och permanentat håret, känner nästa inte igen mej i spegeln, var väldigt länge sen jag var lockig i huvet..

En bedrövlig grej har ochså hänt - min kamera har gått sönder, batteriluckan har spruckit, var i Bankeryd på vägen ner till stan men dom kunde inget göra mer än att hitta en sida på nätet med reservdelar till Olympus. Ska se om jag kan beställa en ny lucka därifrån, tyvärr är inte min engelska den allra bästa..

lördag 5 februari 2011

Elvis konsert


I kväll ska vi gå på Elvis konsert i Tidaholms Kyrka, eftersom vi är Elvis-fan ska det bli extra trevligt, Vår älsta dotter sjunger i gospelkören.

Just nämda gospelkör har under åren haft många bra artister på sina framträdanden, just ikväll vet jag inte vem som kommer vara med mer.

I övrigt blir det en inne lördag - vädret ute är inte det allra bästa, regn o blåst idag igen. Ser väldigt blött ut och det märks inte minst på hårig när han varit ute.. Måste snart ta mej i kragen o klippas lite päls på hans fötter, det blir liksom väldigt blött o skitigt inne.Var likadant igår, riktigt april väder..

Ska laga lite mat till morgondagens kurs i Smedbyn, Jenny kommer dit med en ny ass så jag lovade fixa ngt ätbart.

Kursen får jag hålla själv för Tovan ligger på sjukhus - himla synd om henne.