lördag 27 november 2010

Gammeljul o 1:a advent

Lite av barnkläderna
Mössor, halsdukar och benvärmare

Tomtar


I morgon är det 1:a advent och Gammeljul i Smedbyn. Ska bli riktigt roligt, det är vår andra jul i butiken och i år har vi laddat upp ordentligt med massor av hantverk. På bilderna ett litet axplock av allt som finns.
Öppettider: 13-18 men vi kommer finnas där från 11

tisdag 23 november 2010

Snöoväder

Attans vilket väder vi fått, trodde det räckte med förra vintern men det här bådar inte gott..
Snöstorm i november, har ju varit med om det förrut men ändå. Det låter som flygövning ute, spåren efter oss när vi gick in syns inte längre, stora drivor på gången ut till ladugården. Det morrar liksom från sjön - säger bara ett ord - fyyyyy.
Har varit i Smedbyn tillsammans med E, vi har gjort fint till söndagens Gammel-jul. Ska bli riktigt roligt, känns mer förberett i år och det är väl inte så konstigt. Butiken är välfylld med allehanda hantverk, skulle tagit kort idag men det glömde jag, kameran var med men inte mitt minne. Får väl bli på torsdag, det blir nog till att jobba då igen, fortfarande sjukstuga hos en av assistenterna, nu är det hennes barn som är sjuka, hon skulle dock jobba imorrn - skönt..
Har börjat på en tomte till Plutt A.s mamma, hon har beställt en men jag har nog förträngt det - E påminde mej som tur var. Testar att göra den lite större och med armar, får se om det blir bra, annars är det väl bara att göra en till.. Behöver nog inga fler till butiken iaf, säljer jag dom som finns där är jag mer än nöjd..
Ska nog gå o lägga mej nu, känns i huvet och kroppen att jag varit på helspänn på hemvägen förrut, bara att hoppas slippa drömma om snöeländet..

söndag 21 november 2010

Snöblaskigt avslut på veckan

Söndag kväll - borde gå o lägga mej, o det ska bli ganska snart, bara skriva liite..
Har tillbringat min dag i Smedbyn - tovkurs nr 4 är avklarad. Såå himla kul, en massa trevliga "tanter" som idag har gjort tomtar i olika former. Idag var vi fler än vanligt 5 deltagare, Tovan, Jenny o jag..
Efter kursen var vi bjudna till min svägerska med man uppe i Huskvarna backarna, fick en massa god mat o dryck. När vi några timmar senare åkte därifrån snöade det rejält, vitt på marken o bilen, när vi kom ner för backen var det mest regnblandat.
En vända till Jkpg för att hjälpa Jenny i säng blev det också, hon har haft sällskap av lillasyster när vi var på middag. När hon kommit i säng kanade vi hem - nåja så farligt var det inte men snö på vägen var det. Nu är mannen ute o gör lite kvällssysslor i lagårn - nackdelen med lantlivet, djuren måste få mat även om vi roar oss.. Dom, djuren alltså är inne nu iaf ungdjuren, korna går ute året runt, dom har en ligghall inomhus..

onsdag 10 november 2010

Hantverksmässa och snö

Den 9 november kom vintern, en himla massa snö vräkte ner hela dan, lite tidigt i mitt tycke.. Var ute o halkade omkring i snövädret, Habo, Huskvarna o Jkpg.. Var rätt trött när jag kom hem på kvällen inte minst i ögonen, men hem kom jag iaf, det var skönt, många landade i diket..Äpplen som fått ett täcke !!
Livet under snön...


Nyfikna, trodde nog jag skulle mata med ngt gott ex äpplen..

Bild från Hantverksmässan på Vidablick, Bankeryd
Annie var med mej där både lördag o sondag, kul att kunna göra något tillsammans.





Farmor igen


För exakt en vecka sen fick vi barnbarn nr 6, kallad sexan av mej.. Toffe o A fick en son och Link en lillebror, en liten kille 3040g. Efter 2 dagar fick dom komma hem och vi fick se det lilla underverket, för det är just vad det är, lika förunderligt varje gång. Han var såå söt o liten..