söndag 31 oktober 2010

Födelsedagar i massor

Tomteparad
I vår familj fyller 3 pers. år inom en vecka, det blir rätt mycket kalasande och go mat o tårta, igår kväll var vi hos T älsta dottern. I em har vi varit hos yngsta sonen han fyller 24 imorrn. I går fyllde även en av våra svärdöttrar år - ja det blir lite rörigt.. Precis som om det vore nog men se det är inte så, nu på onsdag den 3 nov kommer vårt 6 barnbarn födas.. Det är planerat snitt så därför vet vi säkert datum.. bara hoppas att allt går bra..

I övrigt är det mer än fullt upp just nu, har tovat 10 tomtar idag, det börjar närma sej hantverksmässan på Vidablick i Bankeryd där jag ska vara med. Lite svårt att veta hur mycket av alla mina alster som ska få följa med dit - allt eller bara en del, har lite svårt att välja men det får ge sej..

lördag 16 oktober 2010

Bilder från vår gård i höstskrud

Kolla in den gråa tjurkalven
Korna på bete - ännu finns det mat att beta..

Nya ytterdörren


Krusantemum



Rudbeckia




Rosbusken i fina färger





söndag 10 oktober 2010

Dans o spa helg

Har haft en riktigt bra helg, den började i Tidaholm med dans till Larz Kristerz - nåja dans blev det dåligt med men mycket digg. Maken fick en cortisonspruta i knät i fredags så han skulle inte belasta nämda knä på 24 timmar.. Men lyssna o digga gick ju bra, gillar verkligen det bandet, dom bjuder på sej själva mycket..
Efteråt åkte vi till Ulricehamn, där sov vi över i husbilen..
På lördagen åkte vi till Varberg o Spa i Apelviken med ett gäng föräldrar till rörelsehindrade unga, samtal ring hur det är när våra ungar blir vuxna o frigör sej från oss, eller iaf försöker. Mycket tankar kring detta ämne och hur mycket förtvivlan det är men även glädje över framsteg.. Med andra ord en såå himla bra "kurs" eller vad man ska kalla det, så skönt att höra andra som har det lika J-igt som en själv....Tack alla som var med o delade sorg o glädjeämnen med oss. Söndagen bjöd på nästan lika fint väder och efter lunch begav vi oss hemåt.
Tyvärr glömde jag kameran hemma, det var ju så vackert vid havet med alla höstfärge, sol o vindstilla var det med, inte ofta det inte blåser där..

söndag 3 oktober 2010

Bilder från skördefesten på Öland

Borgholms slottsruin - kön var lång för att komma in..
Får som väntar på att bli klippta - även det på slottsruinen

Pumpor fanns det gott om - överallt de här hittade vi på Eriksöre bygata

Svanhalsar - visst är det likt..


Svartklädda på Borgholms torg

Årets torgdekoration





fredag 1 oktober 2010

Skördefest på Öland

Äntligen är vi på Öland igen - Skördefesten är i full gång.

Har varit i Löttorp idag på Ullcentrum, det blev 1 hg röd ull o ett fårskinn som såg ut som en oklippt Eddie.

Nu kamperar vi i Borgholm nere vid hamnen på en ordningställd ställplats. Det är rätt mycket husbilar här men inte fullt.

Ska åka till Borgholms slottsruin och kolla på alla hantverkare men det får nog vänta till söndag. Rätt skönt faktiskt att bara vara och inga måsten.
I morrn får det bli en sväng upp till centrum, Krav skulle stå där, tänkte kolla vad dom har för aktiviteter, tror det var grillat...
Har varit dålig på att fota idag, finns massor med fint att dela med sej med.. men men. Hela ön är pyntad med halmbara o pumpor i alla möjliga formationer..