måndag 30 augusti 2010

Dåliga nyheter på F.B


I bland liksom hejdar sej tiden.

Fick för en stund sen reda på att en vän inte finns mer bland oss. Magnus P som jag känt sen han var barn. Mina tankar går nu till hans familj, särskillt hans mamma, vi var mycket tillsammans när våra barn var små..

torsdag 26 augusti 2010

Fallens Dag i Huskvarna


På lördag är det Fallens dag i Huskvarna o Smedbyn, vi kommer att ha öppet från 11 - minst 17, det är öppet i alla ateljeer så det finns mycket att kolla på.

Välkomna dit alla som läser detta..

Vår goa Eddie


Har precis läst Lindas blogg, vad jag önskar att det går att hjälpa henne, hon är värd det så mycket elände som hon fått gå igenom. Det är bara så himla svårt att veta hur..

Hennes tandläkarskräck känner jag igen, hade också det en gång för många år sen nu, fick dock hjälp av en jättebra tandläkare som tog det försiktigt och förklarade mycket och framför allt var mjuk o lätt på handen.

måndag 23 augusti 2010

Båttur på Vättern

I lördags kväll kom vi hem igen efter en skön vecka på Apelviken. Dom två sista dagarna var vi i Ljungby och hälsade på min kusin m man, mycket trevligt hade vi där också, det var karneval i stan med en massa jippon. Tack M-L o P-O för allt..

Lördagskvällen fick vi kräftleverans, yngsta sonen o hans svåger har fiskat nere i Vättern, utanför vår gård, dom har fått en hel del o stora är dom. Även på söndag morgon kom dom med ännu fler. Jag har kokat o fryst in, tänkte bjuda barnen på det lite senare, just nu har alla fullt upp med jobb, skola mm

Hann även med en vända till svampskogen i söndags, ca 5 l rensat..

I em har det blivit mer, nästan en hel korg - skulle rensat men det blev en tur på sjön ist med E, R och tjejerna. Vi åkte norrut mor vårt, shit vad konstigt det ser ut från sjöhållet, men tillslut hittade vi. Där blev det kvällsmat, E hade gjort goda mackor och gissa om det smakade bra, jag som inte gillar smörgås klippte två...

måndag 16 augusti 2010

Augustisemester

En kvällsbild över havet o Apelviken, vårt favo ställe..

Har varit här sen i fredags på "vår" stellplatz, har haft några fina dagar med sol men idag har det regnat en del så det fick bli shopping i Ullared.. Nu blir det strax sängen börjar allt bli lite trött..


lördag 7 augusti 2010

Smedbyn

Nytt i butiken:: Armband, virkad spets med pärlor och det svarta m rosa - broderat med bla knutar
100:- styck
Våra fina solrosor, finns på baksidan, där går det bra att sitta och dricka medhavt kaffe.

Jenny
Idag har vi haft vår lokal öppen och det har varit ganska mycket kunder, vi har bla gjort kort, tovat på en ny sorts tomtar och gjort ett armband till...


fredag 6 augusti 2010

Naturens underverk

Ett stort underverk, vårt barnbarn...
Nästa underverk - en solros som växer mellan stockarna





tisdag 3 augusti 2010

Lite av årets skörd


Röd vinbärsgele' lite av ett måste på bordet i den här familjen. Nu är årets kokt blev rätt mycket o jag känner mej nöjd..

Jag använder f.ö mitt gamla recept sen skolan, se bok i bakgrunden.

Gamla eller inte


Sitter o filosoferar över ålder, när man var barn var 60 + jättegammalt men nu när man är där känns det inte alls så. Konstigt egentligen för jag träffar ganska mycket unga människor och när jag talar om hur gammal jag är säger dom att det trodde dom inte.. Har vi 40-talister blivit annorlunda mot hur det var förrut ELLER ???