torsdag 24 juni 2010

Glad Midsommar

Mina Hoyor, har flera som blommar nu


Midsommarafton imorrn och det ska bli fint väder det är minsann inte ofta, har gått vinterklädd en del år.


Var i Jönköping förrut och hämtade J, hon ska vara hemma hos oss hela helgen, ingen annan som ville jobba. Trots allt knotade hon inte, ibland blir det lite tjurigt och vem skulle inte bli det när man är tvungen att umgås med sina föräldrar hela helgen.


Var på Ica-Maxi och köpte tårta som vi hade med för J.s bäste ass fyllde år igår, jämt med, det fick bli paket och blommor till henne. Till nästa sak, var väldigt glad att jag bara skulle ha 2 saker där för det var massor av köptokiga människor. Lön och midsommar, man kan undra om all mat äts upp för det handlades massor, överfulla vagnar - när man ska äta sill o potatis.....


Innan hemfärd skulle så även vi handla lite men det fick bli Coop, lite mindre stim där, gillar verkligen inte att trängas och bli stressad.

Årets höskörd

Skörden är bärgad, sköönt.
Rätt mycke pyssel och fint prat med vädergudarna så att det går att få skörden lagom torr och ensilerad, Det får ju helst inte regna i det slagna höet..
Själv har jag klippt gräs, rensat, tvättat och städat - eftersom jag är kvinna klarar jag alltihop på en gång eller hur var det nu..
Dan idag bjuder liksom igår på kanonväder och det känns skönt, gör livet lite lättare när solen skiner. Ska greja lite inför midsommaraftonen och fortsätta rensa rabatter. Ikväll ska J hämtas hem från JKPG och det sista handlas, puh, sen blir det gäster och ass jobb hela helgen.



onsdag 23 juni 2010

Semesterbilder

Bröllopslunch a`la Ockelbo
Bröllop på storbilds tv
Vi och ca 8000 till !!! Så fantastiskt vackert och vädergudarna var med.
Hos Stig och alla blommor o djur åså GÖKEN


Bröllopssvit i Sala silvergruva



Guiden Elin i gruvan på 155 m djup, väldigt häftig upplevelse.
Nu kom ju inte bilderna i rätt ordning men det gör väl inte så mycket.. Internet har bara krånglat när vi varit ute så nu kommer allt på en gång. En himla skön vecka har det varit coh mycket har vi sett och upplevt..





söndag 13 juni 2010

Nybadad o fin

Nybadad jycke som nog trodde jag skulle ta bort mer hår i öronen.

Har suttit o roat mej med att kolla väder en stund nu, det ser faktiskt ut att bli ganska ok framåt. Hoppas hoppas det stämmer..

För en stund sen badade vi Eddie så nu har vi en mjuk o len hund igen, det gäller att passa på att känna på pälsen nu för imorrn ska den av.. Han börjar bli riktigt långhårig speciellet i huvudet syns inga ögon på honom. Han hade förresten fått vatten i dom nyss, vi fick göra lite städning och rycka lite hår, men nu har det lugnat ner sej..
Vi har för övrigt nedräkning nu för på tisdag kväll ska vi ut på en tripp, ska nog åka upp åt Uppland och boranisera lite där. Hoppas det finns en hel del att se och att det blir skapligt vädermässigt. Maken har en gammal barndomskompis som bor där och vi ska nog se om vi kan hitta till honom..

lördag 12 juni 2010

Semester o sommarlov

Skolavslutning på Hökensåsskolan, vårt barnbarn i sin fina klänning som mamma T har sytt, rosa med vita prickar på..
Lite dålig bild men vad gör man inte för klänningen ska synas

Idag har vi varit och gått igenom klövervallen för att det inte ska ligga några rådjurskid där. Klövern ska näml slås idag för nu är vädret rätt ok, det blåser men i detta fallet är det bara bra för då torkar det upp så det förhoppningsvis går att pressa till ensilage.
Maken har åkt för att köpa plast, så nu ligger vi i startgroparna, vore ju skönt om det gick att få av o pressa dom närmaste dagarna. Har ju planerat att åka med husbilen på tisdag kväll, jag har ju semester nu så det gäller att passa på. Har inte så mycket sammanhängande ledighet i sommar, får ta skrapet när alla andra fått sitt.

tisdag 8 juni 2010

Akututryckning

Sitter här vid J.s köksbord o filosoferar, länktar efter semestern som attan. Det finns nog inget som kan stoppa mej just nu.
Har precis kollat var Åddebo Ull ligger, mellan Uppsala o Gävle så nu ska vi förena nytta med nöje och ta en tripp dit. Har bestämt att åka uppåt Uppsala näml. Nästa tisdag bär det iväg, efter årsmötet som ngn knäppis förlagt just då - blir rätt sur men va hjälper det. Tänkte först skippa det men eftersom jag är revisor är det väl bäst att åka o hålla reda på gamlingarna.....
Idag fick jag släppa allt och bege mej till jobbet, tjejen som jobbade hade fått ont i huvet. Eftersom det är svårt med vikarier var det bättre att rycka ut själv.
Gubben min ringde sen o undrade vad han skulle göra med allt jag fick lämna, det är inte lätt att begripa vad som skulle göras, får väl åka hem imorrn en sväng och reda ut det som inte blev färdigt.. Kände mej nöjd för fönstren höll på att bli tvättade - nåja inte alla men två i matrummet.
Ska jobba imorrn kväll - natt också men sen.............

söndag 6 juni 2010

Underbar helg

allium
syren

Junis första helg har varit helt fantastisk - så fint väder. Vi har verkligen njutit av allt detta underbara som växer o frodas, det blommar över lite väl fort bara, var o kollade på syrenerna o dom var helt utslagna och doftade så gott.


Helgen har gått i gästens tecken för i fredags var Tovan och hennes man här, hon har lokalen bredvid oss i Smedbyn. J har varit hemma också den har helgen. Äntligen lite skönt när hon är hemma så det går att vara ute, hon gillar sol o värme. Vi hade iaf en supertrevlig em.


I går var vi i Tibro och deklarerade, har en superbra "revisor" där som jag träffade på en kurs för många år sen. Skönt att ha det gjort nu för tiden går ut vid midsommar - att lämna in dekl.
På kvällen var vi en sväng i Tidaholm, stan firade 100 år och det var ett jättefirande, det var en massa fina artister som uppträdde hela dan.


Idag har det varit J.E.A.s för hela slanten, gubben min var också med och han fick klippa gräset, jag har mest fixat mat o pratat med folk, ngn ska ju göra det.