fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton

Så var då snart denna Valborg över för i år. Vi har varit i Torp där hembygdsföreningen har firande med sång, fika o lite lotter och sen eld, vårtal och riktigt fint fyrverkeri. Vårtalet i år var av en kvinna från bygden och för en gångs skull hördes det väldigt bra, det var väl samma innehåll som alltid (nästan iallafall) men hon talade tydligt vilket uppskattas.
Toffe o Link kom hem och käkade lite sen följde dom med oss på firanadet. Det var så kul att se en 2 åring som följde varje raket som sköts upp, han var verkligen engagerad och sa oj när det smällde. Dom är för sköna dom små.
Nu sitter vi bara o väntar på vårt älsta barnbarn som ska komma o sova över och vara här i morgon. Det blir väl moppeåkande i morr'n antar jag.

fredag 23 april 2010

Havsutsikt


Bilder från Varberg o strandpromenaden. Nu sitter vi i Apelviken och tittar ut över ett blåsigt hav, skönt att ha tak över huvudet. Det skulle bli bättre i morgon iallfall får väl tro på det.

tisdag 20 april 2010

Husbilsdags

Ni kliar det verkligen i åka-tarmen, har i och för sej gjort det ett tag men till helgen ska vi ut. Blir Ullared på torsdag o sen en vända ner till Varberg - mitt andra hem. Där har jag varit varje år sen 13 årsåldern och sen har det fortsatt, vi brukar vara där några gånger per år. Vi älskar havet båda två, inte bara att bada i utan annars också.

Förkylningen vi drog på oss är bättre, W fick pennicillin igår så idag är han mycket bättre, inte alls däckad i sängen - skönt för det var inte kul alls.

Har varit ute i trädgården lite idag, plockat nässlor och kokat soppa - smaskigt, skulle man göra oftare. Har även börjat riva lite i rabatterna, det har gått väldigt illa åt växterna i vinter, ser rätt risigt ut.

söndag 18 april 2010

Änglar o förkylning

Nu är det rejält förkylt i det här huset, vi hostar o snorar om vartannat, W är nog dåligast.. Jag är mest täppt.
Har iallafall en del energi, tovade änglar igår kväll och sen håller jag på med stenlyktor, dom tar ju bara så himla lång tid att få färdiga, flera veckor, kan bara limma dit enstaka stenar sen måste det torka osv.
Fick med mej sjuklingen till plantskolan igår, det fick bli Mölltorp för släpk. hade T, det löste vi med att mötas i Hjo. Gick löst där bland träden ordentligt fick med två äpple och ett morell, en sort sura bär som är bra att göra sylt o kanske likör på. Några säckar jord blev det me, tokigt att köpa sånt egentligen när vi har en hel gård..
Om en stund ska vi, troligtvis bara jag, på födelsedagskalas, L fyllde 2 i veckan, han ska få en rundbalspress av oss o kläder. Killen är helt tokig i traktorer och vad som kan hängas efter. När han kommer hit gör han en störtdykning i lekbacken och tar hand om alla g.a traktorer o vagnar mm.

tisdag 13 april 2010

Öron epedmi - eller

Har jobbat varje dag sen i torsdags så nu börjar jag bli lite trött på det, tror att J är minst lika trött på mej med. Men idag har det nog varit bra att ha med mamma för hon har fått ont i örat och det var inflammation och besök på vc, vi åkte sjuktaxi och det är en sorglig berättelse som jag inte orkar med nu - bara väldigt SURT
Det sura i det hela är att hennes ena ass också har samma åkomma och A, barnbarnet har också det. Så nu äter alla 3 pennicillin så förhoppningsvis går det över.
Det är därför jag får jobba som vikarie, men nu blir det imorgon också, sen så kanske jag får va lite ledig o njuta av vårsolen. Såg när jag kom hem att rabatterna behöver få ans, det växer så det knakar, måste rensa lite innan allt blir för stort.
Hann iallfall med att börja städa husbilen när jag kom hem i går, det drar lite i den tarmen också. En som också vill ut o åka är Eddie, han la sej i bilen och gick inte ut därifrån förräns jag var klar. Det heter väl sådan matte sådan hund..

Kycklingar




I Söndags var vi utanför Skara o köpte 10 nya kycklingar, 16 v gamla så dom kommer snart att värpa. Det var 5 blomme och 5 bruna leghorn. I vårt ena barnbarn var med, hon verkligen älskar dessa hönor, vill vara med morfar när han går dit o matar o är inte det minsta rädd. Står mitt i flocken med bröd i handen o matar, tänk vad olika barn är, hennes lillasyster är mycket mer reserverad.

lördag 10 april 2010

Släktkalas o nya hönor


Middagssteken puttrar i grytan, idag kommer nämligen mina svägerskor med respektive, måste ju nästan bjuda på nötkött av egna djur då, och till det morötter, ärtor o potatis, allt kommer från gården utom potatisen. Skulle gärna vilja ha egna det också men tyvärr orkar jag inte hålla på med det num. mycket jobb med att sortera o sånt tråkigt. Det är ju inte bara när dom ska upp ur jorden det krävs jobb.
Har ringt för att köpa nya höns också, snubben som hade dom var på jobbet men jag hoppas han ringer tillbaks. Dom gamla värper inte så bra längre så det är väl bäst att passa på när ngn säljer, det var blomme o brun leghorn han hade. Vägrar släppa in hybridhönor i hönshuset dom är aggresiva o tråkiga, tyvärr är dom bara avlade att värpa en massa en kort period.Jag tycker att djuren på vår gård ska vara lite sällskapliga och inte bara gå här för att producera.
Har skickat E och småtjejerna till Smedbyn, J är hemma hos oss den här helgen, det är mest hon som jobbar där o har öppet, men när hon är hemma här känns det lite jobbigt att åka dit för ngra timmar.

onsdag 7 april 2010

Årets första vitsippor


Varit ute på vanliga promenaden och hittat vitsippor, naturen är allt bra underlig, ena veckan snö och när den smält finns det blommor under. Det är en väldig explosion i naruren nu. Man kan ju inte bli annat än lycklig. Snart blir det årts första nässelsoppa också, för dom små finns också, tänk vad dom förbannas men inte så här på våren.

tisdag 6 april 2010

Besök vid hamnen

En kasse med hittegods!!
Tussilago

Sälg vid Vättern


Så var då påsken över för i år. Vi har hunnit med en hel del bla var alla barn u. J. hemma på påskafton och med respektive och barnbarn blir vi ett bra stort gäng, det var riktigt trevligt. Först letade de små ägg ute i trädgården med varierande resultat, en del var klurigt gömda av pappa i huset. Sen åt vi påskmat lite av varje - Jansson, ägg i olika former, sill, rökt fisk mm.



Igår var vi och firade A som fyllde 3 år, stora damen nu och jättelycklig över alla precenter.



På vägen hem därifrån åkte vi till Mellangölhult o hämtade vår husbil som stått där under vintern, ska bli kul att rusta den nu så vi äntligen får lite paus i jobb o lantliv.



Idag har jag räknat löner och försökt få ordning på schemat hos J. med alla nya assar och allt. Tillslut blev jag så himla trött så det fick bli promenad upp till hagen och sen en tur med bilen till B-storps hamn, plockade lite pinnar vid sjökanten som jag ska ha till mina tavlor.

fredag 2 april 2010

GLAD PÅSK

En riktigt Glad Påsk önskar jag alla som kollar på min blogg.
Själv håller jag på att steker en stor bit nötkött till middag, goda vänner till
oss kommer på mat idag, ska också fira min man, ska bli kul att tja¨ta lite med dom.

För en liten stund sen åkte gullisarna I o A hem till mamma i Nätebäcken, dom har varit och hållit igång oss sen igår, verkligen inte en tyst minut mer än när dom sover, så nu har stora tystnaden lägrat sej över huset. Imorgon brakar det väl löst igen när alla kommer hem på lite påskbuffe´.