torsdag 31 december 2009

Årets sista dag

Fullmåne och snart ett nytt år - 2010, tänk vad många gånger det ska skrivas fel.

Maten till ikväll är klar och nu tar jag en paus innan gästerna kommer, skönt att vila benen lite, mycket spring när allt ska fixas. Vad sägs om räkcoktail, black and white, potatistoppar o champinjonsås till efterrätt fruktsallad på exotisk frukt, fasen jag blir hungrig.
Hoppas på en trevlig kväll med våra goda vänner från Vättersnäs.

Gott Nytt År alla våra vänner. Nästa gång jag skriver är det ett nytt år....

måndag 28 december 2009

Kyla på väg

Nu fryser det till ordentligt ute, -6 för en stund sen, hoppas det håller sej på minus nu ett tag. Är hjärtligt trött på regn o is, det var ju så fint med snön o nu är det nästan bara IS - bana ute.
Har skjutsat hem J idag efter en ganska lång julvisit, hon tyckte det var skönt att komma hem till sej, trivs bäst i JKPG.

Vi har varit på lite matshopping på A6 o där var vi inte ensamma. Värst var det på parkeringarna - knökat och när vi skulle käka fanns det knappt ingen stans att sitta o äta.
Har träffat gamla bekanta sen husvagnsklubben Gemenskaps tid, det värsta är att vi inte kan komma på vad dom heter..
Träffade även en kusin till våra barn som vi inte sett på länge - kul.

Väl hemma igen var jag tvungen att gå ut en stund, igår hann jag inte, men det var pulsigt för snön är inte väck på åkern, ca 10 cm tung snö att pulsa i, men skönt var det.
E. med fam har varit här och ätit ostkaka som vi inhandlade för 5:- på COOP, det var väl nyårsprecent, snål som jag är inköptes 3 st, så vi får nog äta det i flera dagar. Nu vet alla vad vi kommer att bjuda på framöver.

I och med att det börjar närma sej januari börjar W kolla korna, det dröjer nog inte mer än ca 2 veckor innan nya kalvar börja födas, tycker inte det är länge sen sist...

lördag 26 december 2009

Skogsjobb på annandag jul

Tomten i Nätebäcken
Eddie öppnar julklapp

Annandag jul skulle bli en lugn hemmadag trodde iallafall jag, men tji jag fick...
Snön ock regnet igår gjorde vår väg till skridskobana, inte så kul med tanke på att det är rätt brant och så svänger det me, så W fick röja snöblask som frös till is. När han kom en bit ner på vägen låg ett träd tvärs över, vilken tur det inte var igårkväll då hade han fått avverka innan vi kommit hem. Nu blev det till att hämta motorsågen för att bereda väg ut.. se bilderna. Sanda fick han göra också göra för det hade inte gått att köra upp, knappt att traktorn klarade det, rätt läskigt.

onsdag 23 december 2009

GOD JUL

En riktigt God Jul önskar jag alla mina vänner och kunder.

Har varit i Jkpg o Hkva idag, vid avfarten E4 mot Ryhov började köerna, skönt att vi inte skulle till A6 då utan till Raggmunken o lunch innan vi åkte till Smedbyn för att ha öppet sista dan innan jul. Inte jättemycke folk ute men vi sålde lite iallafall. E o tjejerna kom en vända också. Lite mysigt att vara där, fick jättemycke julkänsla för ute snöade det.
Befarade mycket trafik gm Jkpg på em men det var faktiskt mycket mindre än en vanlig vardag, lite konstigt kan tyckas men skönt för oss att slippa köa. När vi hämtat J bar det av norrut hem till landet, skönt.

tisdag 22 december 2009

Dan före dan före Dopparedan

Hej o hå, nu går det undan redan tisdag em men läget är ganska under kontroll. Skinkan står i ugnen o grilljeras o omeletten är fixad. Lite julgotte till maken ska det bli om en stund, med mörk choklad o typ inget socker mer än vad som finns i chokladen. Han som varit en sån gottegris fick diabetes - tyvärr, men det går faktiskt att göta en del både kakor o godis med mycket lite socker, har bytt ut vanligt vitt mot farinsocker för det vita är allra farligast.

I Går var det full fart, tog in granen på fm o klädde den sen till Habo o styrelsemöte o sist julbord på Motell Västgöte (det som var med i kniven på strupen på tv) lite bävan var det allt men maten var ok. Det var så jäkla kallt där bara, vi fick ta på ytterjackorna när vi åt, det var ju mindre bra. Undrar vad dom har för uppvärming?

Glömde det viktigaste ... Igår morse startade F. fliseldningen, jättespännande att se hur det kommer att funka, måste väl bli jämnare värme än vi haft innan. Ska bli skönt att inte behöva passa pannan nu till helgerna och om det blir så kallt som i torsdags o blåst måste det bara bli bättre.

lördag 19 december 2009

Midvinterns köld är hård

Sen jag skrev sist har det blivit SVINKALLT, i torsdags morse när jag skulle till jobbet hade vi +9 i hallen nere, det blåste N.O hela natten därav kylan. Det kvittade hur mycket vi eldade, varmt fick vi inte. Men nu har vi töat upp för det har slutat blåsa och idag har till och med en blek sol lyst. Så livet går vidare trots allt.
Älsta dottern m man o barn varit här på lunch, sen fick vi ett ryck o gjorde fudge o citronsill.
Första satsen fudge blev kvar i botten på grytan, den andra blev bättre o fullt ätlig - nästan tyvärr för nu gäller det att inte jag äter upp gottet, är väldigt svag för just sånt sött...
Nu har helgfriden lägrat sej över huset, ska ha tv kväll med dansbandskampen ikväll, har lovat J. irish coffe lite senare. Vi måste nog värma oss lite eller...
E och tjejerna har hållit ställningarna i Smedbyn idag, gäller att hålla öppet nu innan jul, imorgon åker vi och J dit, sen är det öppet tisdag o onsdag också.

onsdag 16 december 2009

Julmarknaden i Brandstorp

Här kommer en bild från helgens julmarknad på Hembygdsgården i Brandstorp. Det var verkligen julstämning, snöade mest hela tiden. Lucia till häst var där också från Bränntomt. Mycket hantverk o fina saker fanns att köpa.

Hämtat granar i skogen


Idag har vi varit i skogen o huggt julgranar, tre stycken skulle vi ha, det var inte det lättaste. Massa snö som gjorde att granarna var fina att se på allihop men när vi tagit bort det mesta blev det sådär. Tillslut hittade vi iallafall vad vi skulle ha men om det duger det vet te katten. Det var traktorn som gällde idag tur att det finns värme i den för hua vilket väder här har varit. Blåst från Vättern o snöat, kallt som satan, inget gott alls, men vad gör man inte för att tillfredställa alla önskemål.

måndag 14 december 2009

Korna har fått komma in

Idag på morgon en fick korna komma till ligghallen, dom var inte så intresserade trots snö på marken o frost. W fick muta med en hink havrekross, dä e nåt dom verkligen gillar, ni skulle se när han krossar havre då står korna på uppradade för dom vet att det blir lite gotte.
Vore jag kossa skulle jag velat komma in för länge sen, men det var ju jag det - en frusen en.

Eddie och jag har varit ute o gått i snön, tänkte hitta något fint att fota för att ha som julkort men snön som låg så fint på träden i morse hade blåst bort så jag fick tji. Försökte få ett bra kort på min hårige kompis men han sket i matte, det luktade djurspår där vi var o det tyckte han var mer intressant.

Har börjat plocka fram mina tomtar idag, funderar mycket på varför dom är så många tänk vad tråkigt efter jul när allt ska plockas ner igen, ska nog rensa bort lite ....

Igår var ytterligare en himla hektisk dag, vi hade hittat en ny bil på nätet i Bollebygd så dit for vi på fm, bilen föll till belåtenhet så hem igen åkte vi efter varann. Kul med en bättre 2:a bil än den vi haft, gamla trotjänaren Caddy, den hade gjort sitt hos oss. Fick den såld o rätt ok pris också - inte illa.
Efter bilresan var vi bjudna på glögg mm hos yngste sonen m familj, vi kom en timma försent. Trevligt för alla utom J kom, det är ju kul att träffa alla sina barn m. familjer.

onsdag 9 december 2009

Julmarknad i Brandstorp

Nu var det snart dags för nästa julmarknad, på lördag är vi med i Brandstorp på Hembygdsgården, LÖRDAG 12 december kl. 13,00 - 17,00. Vi kommer att sälja väskor, tovade o sydda, barnkläder, tovade tomtar o tavlor, virkade disktrasor och stickade mössor samt några matchande halsdukar. Kommer även att ha med lammskinn från Karlsberg, vita, ljusbruna och mörkt bruna, perfekt julklapp till barnbarnets vagn eller kärra.

I Smedbyn har vi öppet alla dagar utom måndagar fram till JUL. Vi samarbetar med Atelje Finemang som ligger vägg i vägg med vår lokal. J.E.A's Hantverk.
Välkommna alla som läser detta att handla julklappar mm.

måndag 7 december 2009

Kalvarna blir klippta o VÅRTECKEN




Äntligen blir kalvarna av med pälsen, dom har sett ut som björnar.. Men nu blir dom fina igen, dom klipps när dom stallas in för det blir väldigt varmt annars. Kor svettas som vi. Klipper gör vi också för det är lättare att hålla dom rena o fina, det fastnar massa skit i pälsen.

Jag har vikit min dag BAK, lussekatter o 3 sorters kakor har det blivit, jag som bara bakar matbröd har tröttnat på köpta kakor, speciellt när dom ska va sockerfria.

Har varit ute på en kamera runda också, hittade både vitsippor, smörblommor o skräppor - ljusgröna. Man börjar undra när det är som på våren 7 dec. Trädgården svärmar över av tussingar, det fattas bara att fåglarna börjar spela också.

lördag 5 december 2009

Vättersnäs

Lördag kväll o en liten vända framför datorn.
Idag har vi haft en jätteskön lördag med våra kompisar i Vättersnäs, jättemycket gott att äta o skön avkoppling, deras dotter o hennes två barn var hemma, kul att träffa dom me, blir inte så ofta nu för tiden.
Var en sväng till hantverkslokalen i Smedbyn också, fick klart godkänt. Sålde f.ö en tomte till K.
Så Tack Tack för den trevliga eftermiddagen.
Nu får det bli ett hopp ner i bingen, det svider i ögonen, så natti natti